maanantai 29. lokakuuta 2012

"V**** ku on pimiää"

Toi otsikon lause kuulu tossa pari viikkoa sitten mun suusta vähän väliä, nyt on onneks lumi tuonu vähän valoa. Kyllä silti mieleni pahoitti tämä uutinen: Auto ajoi koiran päälle omistajan silmien edessä - kuski jatkoi matkaa.

Olin eka tosi järkyttyny, siis siihen asti kun luin ton jutun tarkemmin. Lähinnä mut pysäytti tää kohta:

"Vaikka Luka-koira oli fleksissä, ei omistaja ehtinyt reagoida sen äkilliseen pyrähdykseen ajoissa".

Niin, se koira oli flexissä. Niille jotka ei oo ihan skenessä, flexi on siis sellainen kelatalutin, jossa pyörii 3-5 metriä pitkä musta naru. Jos koira viilettää kolmen metrin päässä ulkoiluttajasta, miten se ulkoiluttaja voi mitenkään vaikuttaa sen koiran tekemisiin tai turvallisuuteen? Ja miten se autoilija edes huomaa koko koiraa, kun sekä koira että remmi ovat pimeällä käytännössä täysin huomaamattomia?

Itekin käytin Sennalla flexiä silloin kun se oli pentu, ja kadun sitä nyt syvästi. Se ei vaan ole turvallinen kaupunkiympäristössä, autottomalla seudulla on sitten eri buugi. Tavisremmin lisäksi meillä on tällä hetkellä käynnissä jokavuotinen heijastinhankintakausi, josta todisteita alla. Heijastinliivi on muuten ittetehty normaalista ihmisten heijastinliivistä.

En kyllä halua syyllistää jutussa yhtään ketään, en omistajaa enkä autoilijaa. Surullinen uutinen se joka tapauksessa on. Tarkkaavaisuutta siellä liikenteessä molemmilla puolilla, niin vältytään tällaisilta uutisilta! Salha-täti täällä heristelee sormeaan.
Ihan mahotonta ottaa tuosta tuuhottajasta kunnon kuvia.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on komiat liivit! Ihana, että noita on alkannu näkyä entistä enemmän karvakamuilla (ja lapsilla)!

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon tajunnu heijastimien merkityksen vasta tässä muutaman viime vuoden aikana, kun on autosta käsin kattellu tummiin pukeutuneita jalankulkijoita. Vanhenemisen merkkejä kun tällaisesta alkaa saarnata?

  VastaaPoista
 3. Höhöhö, ihanaa, et joku muuki on vanhus tän jutun kans! Oon alkanut kans kauhistellu pimeitä kulkijoita ja lahjon kaikkia heijastimilla toivoen, ettei ne kuole pimeässä auton alle.

  VastaaPoista
 4. Sun pitää hankkia Sennalle viel semmonen vilkkuvalokin! :P

  VastaaPoista

Kerro joku juttu!