tiistai 7. toukokuuta 2013

Kalakotkia!

Kaikki, jotka ootte kyllästyny telkkarin ohjelmatarjontaan tai itkette edelleen Ridgen poistumista Kaunareista, tässä on tarua ihmeellisempää, aitoa draamaa.


Vuosi sitten seurattiin livestriiminä jännityksellä kalasääskipariskunta (eestiksi kalakotka) Madisin ja Piretin elämää, kohokohtia oli mm. kun naaras Piret muni kolme munaa ja kun niistä kaikista kuoriutui poikaset Nori, Uno ja Elo. Öö... sitten olikin jo kesä ja lomat ja mä jätin pesän seuraamisen. Madisista löysin sen verran tietoa, että se on rengastettu Suomessa vuonna 2007.

Tänä vuonna toiminta muuttukin astetta jännemmäksi. Madis palasi takaisin Afrikasta yksin, ja luuli Piretin kuolleen. Sen selässä oleva lähetin oli sammunut Niilin seudulla. Kunnon kuninkaana Madis etsi itselleen uuden puolison, Oksanan. Kaikki alkoi olla hyvin, kunnes Piret ilmestyikin takaisin etelästä, elossa!

Piret jäi kuitenkin pesälle, vaikka Madisilla ja Oksanalla oli jo yksi muna pesässä. Kalakotkan sielunelämästä sen enempää tietämättä, luulen ettei sillä ollu oikein muutakaan paikkaa. Ilmeisesti vanhemman naaraan ilmestyminen pesään säikäytti Oksanan, sitä ei ole näkyny pesällä pariin päivään ja muna jäi pesään yksin, hoitamatta. Tais niillä oli vähän kanatappeluakin. Maanantaina tapahtui jotain vielä hämmentävämpää, nimittäin Piret alkoi hautoa munaa. Odotuksena oli, että se vähintään tyrkkäis munan pois pesästä.

Hauskinta tässä tän kevään seuraamisessa on ollut se, että Madisilla on oma twitter-tili, nimellä Madis the Kalakotka (@kalakotka) ja löytyvät myös Facebookista nimellä Kalakotkas (kuvat fb-tililtä). Facebookista löytyy myös kuvat viime vuodelta. Sieltä luin just, että Madis on kai paritellu myös Piretin kans, että olisko niillekin tulossa munia?? Ootelkaa te muut Madden häitä, mä seuraan tätä ja aion itkeä kun/jos vauvoja syntyy. Kuvassa vasemmalla Madis (nilkkarengas) ja oikealla Oksana. Piretin tunnistaa selässä olevasta "repusta", eli lähettimestä. Piretillä on myös nilkkarengas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro joku juttu!