maanantai 9. syyskuuta 2013

Hilsner fra Danmark!

Pojilla oli keikka Köpiksessä viime perjantaina ja mä ilmotin jo hyvissä ajoin, että haluan mukaan. Oli upeeta saatana, mutta silti mä oon tänään istunut ihan ihmettelemään, että pitikö sinne ängetä mukaan..
Reisu alkoi siis perjantaiaamuna klo 3:50. Heräsin joskus kolmen maissa säntäilemään ja kriiseilemään, onko kaikki mukana. Oli kai. Tän hillittömän taiteellisen otoksen räpsäsin siinä vaiheessa, kun istuin auton ratissa ja venailin, että vaimo tulis pihalle. Ajatuksena oli napata Jere eka kyytiin jostain (se ilmoitti parin minuutin välein, että se on jossain uudessa kohdassa kaupunkia), olivat lähteneet poikain kanssa kai jonkun baarireisun jälkeen vähän ajelee. Löyty se lopulta vaimon duunipaikan takaa. Loputkin pojat noukittiin kyytiin huomattavan nopsasti - olin suorastaan vähän ihmeissäni, ettei kenellekään tarvinnut soittaa viittätoista kertaa, et herää senkin apina, nyt kamat kassiin ja ovesta ulos.. Kaikki oli valmiiks hereillä! Onks tää joku aikuistumisen merkki?

Olin ennen aamukasia lähteneessä lentokoneessa vielä hyvinvoiva ja virkeä, kuten kuvasta näkyy. Vaimo ujosteli, eikä ollenkaan kokenut tarvetta tuuletella kitarisojaan. Tää on muuten ainoo ilme, mitä voin valokuvissa naamallani jollain lailla hallitusti pitää. Jos en näytä tältä, näytän typerältä ja känniseltä apinalta.
Matkassahan oli myös Tomi, joka suorastaan pursui intoa päästä esiintymään tässä kohtaa noin 15 tunnin ja 15 minuutin päästä..
Oli jotenkin tosi sekava olo jo tässä vaiheessa, vaik oltiin Jere poislukien kai vielä selvinpäin koko sakki.. Mut joo, olihan se hienoo olla Tanskassa asti ennen semmosia kellonaikoja, joina yleensä menee töihin.Löydettiin Köpiksen ehkä keskusjuna-aseman mäkkärin eestä meiän isäntä Andreas ja mäkin sain lopulta varmistuksen, että päästään jonkun katon alle yöksi, mitä olin huolinut pitkälti jo etukäteen. Jee! Oli kivasti tehty, tak til Danmark! Sit käytiin nakkelee kamat keikkamestoille ja tissuteltiin yllätysyllätys keskiketterää. Elävän elämän vinkki pussikaljotteluun kas tästä näin: Ne bisset ei turhaa lämpene, kun hakee ne kierroksittain kaupasta. Köpiksessä oli vielä ihan kesä!
Mut oli se aamu siis itse kullekin skidisti liian aikainen, koska vuorotellen me oltiin kaikki tossa. Sori Osku, mun on pakko pöllii facebookista tähän toi sun otos Jerestä, koska en tiiä paljoo hauskempii otoksia just nyt..
Tomi kyl koisas reissun aikana melkein millä tahansa horisontaalisella pinnalla, jonka se löysi, mukaanlukien juna- ja  lentoaseman maa/lattia. Mut ei se väärin oo, jos tulee väsy, niin pitää koisaa. Perjantaina, tai no lauantaina itte asiassa, päästiin ihan tosissaan uneksimaan joskus kolmen maissa. Tähän astinen unisaldo siis torstai-illasta eteenpäin noin 4,5h to-pe yönä ja ehkä 1,5h tuolla bäkkärillä ja sit yöllä nihkeesti pyörityt 7h, yhteensä siis 13h.
Lauantaiaamuna oli luppoaikaa, heräsin ite ylös asti yhdentoista aikaan ja loputkin unikeot siitä sit ennemmin tai myöhemmin. Seikkailtiin pienten suunnistusvaikeuksien kautta Christianiaan nauttimaan paikallista erikoisuutta, eli siis tietenkin tuota luomuolutta, mikä kuvassakin näkyy. Oli kyllä hieno meininki alueella, suosittelen tsekkaa, jos siellä päin liikut ja kiinnostaa tollaset erikoismenot millään muotoa. Sieltä ois saanut ostaa pienen pläntin Christianiaa maa-alueena, mut ei kai ollut rahaa tai aikaa tai jotain (varmaan vaan liian kiire juomaan lisää bissee). Tsekkasin just, onnistuuhan tuo näin avaruusaikana myös internetin ihmemaassa: TJEU. Pelättiin jossain kohtaa suht paljon, ettei me löydetä takas keikkamestoille, mut ei ollut ees niin vaikeeta kun luultiin.
Löydettiin muuten tuolta vapaakaupungin alueelta myös Moran tyypit, kahdessa erässä ja aivan sattumalta. Mä päädyin myös taidevalokuvaa niiden keikkaa ja mulla on näitä tän laatusia kuvia puhelimessa joku kymmenkunta, JES. Toi on ehkä Tomi, joka tossa etuvasemmalla pittaa menemään. Ihan vaan sillä, että jos et Tomi muista näin tehneesi..
Otettiin jossain vaiheessa vielä bändikuvia. En ollut ekaan (tohon ylimmäiseen) aivan tyytyväinen, joten otin kaksi lisää. Pitäs varmaan lopettaa päivätyöt ja heittäytyä vapaaksi taiteilijaksi, jos onnistuu automaattisilla säädöillä toimivalla kännykkäkameralla räpsimään näin skarppeja kuvia, jotka kerta kerralta paranee.

Täsä kohtaa mä taisin lopettaa valokuvaamisen yrittämisen ja keskityin entistäkin ankarammin ryyppäämiseen, koska sain poikien keikkamassit muka luotettavana jäbänä käpälääni (3500 tanskan rahaa). Vaimo, Osku ja Jere taisi mennä ottamaan lepiä tässä kohtaa ja meikä sekä Tomi jatko ryyppäilyä. Meikä pisti setelii tiskiin (helppoo hommaa, ku ei oo omaa rahaa) ja Tomi joi kiltisti, kunnes silläkin tuli stoppi. Bäkkärillä istuskellessa Tomi nukahti, mut onneks mä löysin sieltä sit seuraavaa bändiläistä mun juomakaveriks. Mua kyl ihmetyttää aikuisten oikeesti, että miten on mahdollista, että kun automatkalla kotiin laskeskelin haltuuni uskottuja tanskan rahoja, oli niistä huvennut yli tonni ja tuolla keikkamestoilla maksoi bisse 20 rahaa ja shotit 10 rahaa. Mä en usko, et juotiin 50 kaljaa tai 100 shottia tai näiden kombinaatioita.. Sovitaaks, et joku vaik ryösti mut tai jotain?

Mentiin suoraan keikkamestoilta jossain kohtaa yötä lentokentälle, missä mm. mä kävin miesten vessassa poikien kanssa, koska naisten vessaa siivottiin, Oskari nukahti kahvilaan ja poistuessaan kaatui naamalleen lattialle, Jere joi noin kymmenen euron hintasen bissen ja melkein nukahti niin lujasti lähtöportille, että aateltiin, että on pakko jättää se sinne. Voin vaan arvailla, kuinka paljon tapahtumia väliltä Valbyn juna-asema - Kastrupin lentokenttä on mennyt kännisen aivojen käsittelemänä sellaiseen hukkaan, ettei niitä löydy enää ikinä.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Olihan se upee reissu, mut en kyl hitto vie lähtis esim. ens viikonloppuna uusiks. Niin, se unisaldo - Eilisiltaan mennessä tohon arviolta 13 tuntiin oli kartutettu pari tuntii kuorsaamista sanan varsinaisessa merkityksessä tuohon päälle ja viime yönä sit pyörähtikin likipitäen 12 timmaa. Jos kaks kertaa viikonlopun aikana valvoo kellon ympäri ja vähän päälle, niin ei kai ihme, että maanantaina vielä normaaliakin enemmän ahdistaa?

Kiitti kaikille asiaankuuluville ja ei kai anteeksipyytelykään täysin asiatonta olis!

4 kommenttia:

 1. Mulle taas ei tnnu kamalan uskomattomalta et tolla jaolla on saatu tollanen määrä valuuttaa kurkusta alas, kyl se menee nopeesti! ja moro, Jerppu lähti suoraan radalta reissuun? on se kyl hurja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D no koska oon ihan kipee ja en jaxa mitään! Ei vaan mahdu mun päähän toi kaljan menekki tai rahankaan. Ja jep, jerppu on varsinainen hurjapää! T. Tanskalaisen superlentsun kourissa pyörivä suohirviö

   Poista
 2. VOISITTEKO VASTATA KOMMENTTIINI?????????

  VastaaPoista

Kerro joku juttu!