tiistai 25. marraskuuta 2014

Hampaat perkele


Ei tässä muuta, kun että hampaat on saatanasta. Toissa viikonlopun verran kivusta ja särystä kärsittyäni päädyin hammaslääkärin kipupäivystykseen töröttämään kolmeksi tunniksi. Mukavat kanssaihmiset keskusteli odotushuoneessa todella kovaan ääneen, enkä saanut luetuksi mun tyttökirjojen kuningasta, koska se kaikki hölinä ja hälinä häiritti.
Tyttökirjojen kuningas on tietenkin historiallisesti pätevä kertomus Elisabet Järnefeltin ylläpitämästä kulttuurielämästä kielitaistelun ympäröimässä Suomessa. Koska kyse on tyttökirjasta, on mukana tietysti rakkaustarinaa, mutta enhän mä päässyt edes sinne asti, kun toiset huutaen keskusteli vaan museoautoista... parin kolmen tunnin ajan. Kesken kaiken hammaslääkärin huoneeseen raahattiin ulkoa poika, joka ei kävellyt ite, äiti kantoi kainalosta tukien ja henkilökunta nosti housujen vyötäröltä nuorta kundia irti maasta. Huoneesta se jonkun tovin päästä talutettiin pötköttelemään odotushuoneen penkille ja sieltä käsin se huuteli ja itki ja parkui. Vaikka miekin vähän pelkään hammaslääkärihommia, niin pystyn silti kävelemään sinne itte.

Hammaslääkäri tuntui olevan jokseenkin pihalla käytännön hommien kanssa, meinaan edellinen potilas joutui tulemaan sähköisen reseptinsä kanssa takaisin, kun ei ollut saanut apteekista eri henkilölle määrättyjä lääkkeitä. Sain kuitenkin ohjeen kurlailla viikon ajan antibioottisella suuvedellä, joka vei makuaistin mukanaan ja jos sekään ei auta, aloittaa antibioottikuurin. Kaksi päivää sitten oltiin tilanteessa, että pää särki kellon ympäri, mitään ei voinut pureskella, kun kaikkia alahampaita särki ja makasin vaan sohvalla suurin piirtein itkua tihrustaen. Lähetin vaimon kelakorttini kanssa hakemaan niitä antibiootteja ja tänä aamuna jo heräsin ilman päänsärkyä. Voin kertoo, et virtaa riitää ihan eri tavalla, kun ei joka kerta ylös noustessa jyskää päässä tonnin lekalla ja silmissä pimene.

Kolme päivää kuuria jäljellä ja torstaina röngten, et saas nähä, kuin mun käy hampaineni. Vähän se manaili, et alaviisuri kasvaa kohti takahammasta, hip hip..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro joku juttu!