keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pesänrakennusvimma

Syssyllä menee ihmisen pää solmuun ja alkaa touhuta omituisuuksia. Laitoin vaimon ostelemaan mulle uusia ompelukoneen neuloja, kaivoin koneet naftaliinista ja pistin polkien.

Tällasia tässä nyt on duunailtu viime aikoina:

 Tein vaimon miehisille romuille ei-niin-miehisen korin. Kivampi pitää tollasta esillä, kun läjää roinaa. Korissa on siis ommeltu kaks tuollasta lootaa, nurjalla puolella on sekä päällikankaassa, että vuoressa tukikangas silitetty kiinni, niin se tököttää pystyssä. Yläreunaan kannattaa silittää vekki ennen kun alkaa ompelemaan, niin saa ommeltua ton reunan jokseenkin nätimmin ja paremmin.
Tyynyjen kanssa meni upeesti, purin vanhasta tyynystä vetskarin irti ja ompelin sen maailman siisteiten kiinni tuonne taustaosaan ja liikuttelin siinä sitä vetskarin vedintä asemoidakseni nuppineuloja paremmin ja ommellakseni sen siihen toiseen puoleen kiinni, niin eikös se mulkku vetksari hajonnut! Vedin irtos koko vetoketjusta: siispä roskiin se ja aloita alusta ja tee siis ilman vetskareita. Ompelu on aivan helvetillistä hommaa.
Sit olin myös marthastewart-päissään ja päätin viedä Kaisan ja Jounin uuteen kotiin ulkokukan. Kävin ostelee Prismasta callunan, muratin ja mikähän toi kolmas risu nyt oli ja istutin ne purkkiin ja keräilin pihalta käpyjä koristeeksi (ne ei vaan näy kuvassa) ja väsäsin häistä jääneestä silkkinauhasta rusetinkin.

Sit oon kutonut sukkia, mut joulupukki-sshhhhhhh--hommia: ei kerrota niistä vielä. 

Seuraavaks meinasin ottaa työn alle ultimaattisen suunnittelutyön seurauksena maailman parhaan kangaskassin. Saapa nähdä, mitä siitä tulee vai tuleeko sittenkään. Sit pitäs varmaan ehkä alkaa ompelee kans jotain koiran nuttua, koska meille tulee mitä todennäkösimmin semmonen otus, joka voi palella kylmällä ulkoillessaan, mut ei mennä siihenkään vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro joku juttu!