torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevät meni päähän

Huomasin tuossa matkapuhelimeni kuvagalleriaa selaillessa, että on tainnut mennä kevät päähän.

Oon muun muassa ostellut meille uuden sängyn Hullareilta, joka kylläkin saapuu arvioiden mukaan vasta juhannukseksi. Vuosia kestäneen suunnittelun jäljiltä oon myös tarttunut tuumasta toimeen yöpöytien ja parvekkeen kanssa ja tietysti muun muassa sukkia on kudottu.
 Tein itelle sukat! On ehkä maailman parhaat, kerrankin tuli tarpeeksi pienet.
Meidän lastulevystä valmistetuille yöpöydille koitti viimeinkin facelift, vasta vuosia oon suunnitellut tätä! Ruuvasin vanhat kahvat irti, liimasin etupaneelit kunnolla kiinni (ne irtosi joka vedolla), vedin tuohon pintaan ensin decoupage-lakkaa, sen loputtua erikeepperiä. Siihen päälle hartaalla puhkumisella sijoiteltu vanhan vintistä löytyneen tapetin pala ja päälle ja sivuille vielä liimapinta. 
 Ensimmäiseksi ostettiin Kasvihuoneilmiöstä vetimet, vaimo valikoi omaan laatikostoonsa 3 kahvaa ja minä omiini kolme. Siinä tulikin sitten pähkiminen, että mikä tapetti läntätään kummallekin, että sopii jokseenkin eriväristen kahvojen värimaailmaan.
 Tässä komeilee meikäläisen laatikot valmiina keskellä olkkarin lattiaa, vielä ilman kahvoja.
Siinä ne on paikoillaan makkarissa. Kun mun alkukesän loma koittaa, maalaan vielä rungot kultaiseksi, kun kaapista sattuu löytyy kultaista spray-maalia. Pohjalle vedän Otex-maalia, jotta maalipinta pysyisi lastulevyssä siistinä. Isin mukaan Otexia voi laittaa lähes mihin vaan pintaan ja siihen päälle maali, niin pysyy! Ainakin meidän vessan valokatkaisin, joka on väriltään kultainen, on pysynyt kultaisena jo vuosia.
Tein Päivin suurinpiirtein tuhansille leluille korin, mutta se saikin uuden käyttötarkoituksen petinä. Toi hölmö koira kököttää aina tuossa pedissään, joka koostuu virkatusta korista ja talouden huonoimmasta tyynystä, eikä pötkötä yhtään niin paljoa puhtaassa ja hienossa Mustin ja Mirrin koirapedissä..
Otin lähikosketusta myös arkkivihollisiini, ompelukoneeseen ja saumuriin! Oon koittanut hakea kaupoista pitkiä toppeja, joita voisin käyttää interneteistä tilaamieni kuvioleggingsien kanssa, mutta osumatarkkuus on ollut huono, mulla on kolme pitkää toppia, joista kaksi on vuosikausia vanhoja. Etsin kangasvarastoistani hillityimmin kuvioidun trikookankaan, otin vanhasta topista summanmutikassa mitat ja surautin itselleni paidan. 
Hyvä puoli = nyt on pitkä toppi
Huono puoli = Ulkoasu vastaa lähinnä pellekoululaista, sillä tää kuosikombo ei ole sieltä hillityimmästä päästä.
Sit vielä jäätävän suttuinen ja kohiseva kuva meidän uudesta partsista, vanhojen likaisten ja risojen mattojen tilalla on puurallit ja roinaa vietiin kellariin ja roskiin aika huolella. Nyt sinne on jopa ihan kiva mennä. Ikkunalaudalla komeilee meidän häälahjaksi saama kirves, joka pitäisi viritellä seinälle ja kun lämpölukemat kohoaisi plussan paremmalle puolelle pysyvästi ja selkeästi, niin laittaisin vielä ikkunalaudalle pari kukkalaatikkoa. Todennäköisesti pelargonioita, koska kaikki muut tuppaa kuolemaan meidän pohjoiseen suunnatulla partsilla.

Mitä keväthommia sitä sit vielä tekis?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro joku juttu!