maanantai 17. kesäkuuta 2013

Uus putki

Oon tässä viime aikoina lukenut tosi paljon Bukowskia ja myös kaikkea muuta. Bukowskeja lueskellessa on tullut sellainen olo, että se kesäloma sais tosissaan alkaa jo, on alkanut kalja- ja lorvimishammasta kolottaa sen verta kovasti. Eka mulla oli Tomilta lainassa sen omistamat Bukowskin romaanit, eli Siinä sivussa, Pystyssä kaiken aikaa, Naisia, Postitoimisto, Hollywood ja Pulp. Näiden kuuden lukemisessa taisi kestää kolmisen viikkoa. Sit pistelin viestiä, et tartten lisää luettavaa akuutisti, mut en heti saanut novelleja, runoja ja niin eespäin, joten ajauduin lukemaan silkkaa huttua, eli Inside Out-sarjaa. Menin viime keskiviikkoaamuna aloittamaan ekan osan, kun ei muutakaan luettavaa ollut ja lukasin sitten yhden päivän aikana ykkös- ja kakkososan. Meni melkein aamukahteen. Seuraavana aamuna olin ihan paiseissa, kun tajusin, ettei ton laatutrilogian kolmososa ole vielä ilmestynyt, vaan se ilmestyy vasta LOKAKUUSSA! Syvä järkytys!

Murehdin sitä sitten torstaiaamuna Salhalle, etten voi tehdä mitään, ennen kun saan sen luetuksi loppuun ja se on mahdotonta tällä haavaa. Salha sit vinkkaili, että lisääkin paskaa lukemista olisi tarjolla, ostelin siinä sitten oikeastaan hetkeäkään miettimättä S.E.C.R.E.T.:in. Sekin oli ihan jepa hätäseksi korvikkeeksi ja sillä meni se stoorin kesken jäämisen aiheuttama tuskastuminen hetkeks ohi. Pääsin aloittaa Bukowskin novellikokoelman Kaupungin kaunein nainen. 

Tälleen kirjareferaattityyppisenä kommenttina pakko heittää nyt, että B:n romaanit on tosi rokrokrok ja loistavaa settiä, helppolukuista ja kivaa, meikä tykkää täysiä. Novellikokoelmat kivasti kyl täydentää stooreja, mitä noissa kirjoissakin on puitu, mutta paikoitellen liihotellaan kyllä sellaisissa sfääreissä, ettei meinaa perässä pysyä. Mut siis jos joku tykkää skidisti ronskimmasta otteesta, mut kummiskin kepeestä lukemistosta kun joku Kafka esimerkiksi, niin suosittelen lämpimästi. Ehdottomasti kannattaa yks ainakin lukea, romaaneista mun suokkari oli Naisia.

Mut niin siis, heh eh, uusi putki = odotan kesälomaa ja mahdollisuutta alottaa sen putken. 

Sen lisäks ostin eilen uuden putken! 

Kyseessä ompi Tokinan fisu. Pelkkää rakkautta tälle. Oon joskus päässyt tätä etäisesti ja pikaisesti hipelöitsemään ja tää niin rokkaa Samyangin ulos kilpailuista. Kävin eilen kipeellä koivella könkäten ostelee sen Jätkänsaaresta. Nyt etin linkkii tätä varten ja saatans, putken hinta on laskenut eilisestä 31 euroa. MÖF. Mut siis, jos joku kaipaa hyvää fisua automaattitarkennuksella, niin dingdingding, we have a winner! Oli mulla jotain tällä otettuja räpsyjäkin!
Kävin ostelee lisää kukkasia, kun ekoista tän kesän kesäkukista meinas loppua kukat. Ostin ton amppelin, istutin sinne muratin ja pari neilikkaa. Neilikat on yksiä mun lemppareista! Sit tossa on mysteerikasvi, joka on ehkä kliivia, mut ristittiin se Oliviaks vaimon kanssa, kun ei olla varmoja. Saatiin se vaimon porukoilta pelkkänä vihreenä, en edes tiedä, että koska se on meille tullut. Eräänä kauniina päivänä tuossa huomasin, et jäbä puskee jotain nupun näköistä ja roudasin hänet pihalle. Siellä mokoma kukkii! Olivia ei tiennyt, et meiän kukilla on lähinnä tapana kuolla, ei kukkia.
Alkuperäiset kesäkukat oli pelargoniat, joissa on tää kuvassa näkyvä kukinto jäljellä kahdessa laatikollisessa. Kuten kuvista voi huomata, jänis asuu parvekkeella, eli meillä on puruja ympäriinsä. Ei siitä oo ihan kamalan pitkä aika edes, kun ton imuroin.

Tässä monsieur kakkapylly. Hän on nyt antibioottikuurinsa lusinut ja loppukuurin aikana kakki jo hienosti melkein aina tuohon kakkalaatikon nurkkaan. Nyt laiteltiin laatikko takaisin paikoilleen, samaan tuttuun paikkaan ja sama tuttu laatikkokin, mutta ei. Hän ei tahdo mennä sinne.
Niin oli mun sunnuntaissa sitten vielä tota dinon raapusteluakin ohjelmassa, mutta se oli niin kamalaa, että jouduin vajaan kolmen tunnin jälkeen sanomaan, et nyt ei pysty, pakko päästä kotiin.
En ihmettele, jos kukaan ei huomaa, et tää ois edennyt. Duunattiin kottarit, kristallit väriteltiin loppuun kai ja sit dinoon ruvettiin tekee valkosia. Sit tulin nynnypääksi ja halusin lähteä pois. Nolotti. Varattiin kaksi aikaa lisää. Toivottavasti saan keräiltyä itseni siihen mennessä.

1 kommentti:

  1. Kannattaa lukee kampaajalla Cosmopolitania niin osaa antaa tollasia erittäin päteviä lukuvinkkejä! Pitäskö meidän tehä tästä myös kirjablogi??

    VastaaPoista

Kerro joku juttu!