maanantai 1. kesäkuuta 2015

Koti 2.0

Mehän päätettiin nauttia häälahjarahoista vielä pitkään, joten ostettiin maaliskuun lopussa Hulluilta Päiviltä uus sänky. Täysin ummikkoina ja testaamatta päädyttiin aivan vain maineen perusteella hommaamaan Tempur. Oon nyt käynyt koepötköttämässä makkarissa ehkä 25 sekunnin ajan ja ensivaikutelma oli, että se on tosi kova. Ens yönä sit kattotaan, onks hyvä vai ei.
Siinä se on! Meidän päiväpeite on aivan liian pieni tuohon, mutta sillä mennään toistaiseksi. Ollaan maailman laiskimpia sängyn petaajia ja varsinkin päiväpeiton käyttäjiä. Tauluja pitäisi kanssa ripustella seinälle, sillä mun ompelutuolilla on ollut kolme taulua odottamassa ripustusta päiviä, kuukausia, jopa vuosia.
Sopisin jo sängyn tilattuani, että meidän vanha sohva lähtee Jerpun tyttöystävän kotiin ja meidän vanha sänky, joka on itse asiassa Innovationin futon-vuodesohva, alkaa meidän sohvaksi. Oon ostanut tän varsin monikäyttöisen huonekalun ehkä vuonna 2005 ja edelleen se palvelee hyvin. Vaimon selkä ei vaan tykkäillyt tästä sänkynä, mutta näinpä se saa jatkaa taivaltaan sohvana. Sitä paiti meikäläinenhän tässä sohvalla asuu, ettei vaimon selkä tästä taida liiemmin enää kärsiä.
Sohva on meidän kotiin tosi omituisen värinen, mutta onneksi meillä on siihen toinenkin päällinen, väriltään vaaleanvihreä, joka mätsää paremmin mun mielikuvaan meidän kodista. Ei vaan kiinnosta tipan tippaa bodata sitä tohon päälle, se on meinaan aivan painituntiin verrattavissa oleva suoritus. Mut onhan täällä nyt aivan järkyttävän tyhjää meidän kodiksi, kuka tahansa täällä käynyt voi todistaa.
Uusi sänky oli leveämpi kun vanha ja sehän aiheutti pyörremyrskyn meidän kodissa, kun ei sänkyä saanutkaan enää mahtumaan samaan koloseen, jossa se oli ennen. Makuuhuoneesta jouduttiin poistamaan pari metriä korkea ja toista metriä leveä hylly täynnä tavaraa lisätilan saavuttamiseksi. Tavaroiden uudelleensijoittelun vuoksi jouduttiin sitten siivoamaan vaate- ja siivouskomeroa myöten, jotta saataisiin ne romut johonkin mahtumaan. Saatiin iloksemme raijata myös sohva jo sunnuntaina makkarista olkkariin, jotta maanantaina saapuva sänky mahtuisi paikoilleen ja mikäänhän ei ole riemukkaampaa kuin futon-patjan liikuttelu. Kuvittele nyt kanniskelevasi 70 kg painoista, 140x200cm kokoista asiaa, josta ei saa mitenkään kiinni ja joka on lötkö kuin tuore ruumis.
Olkkarin nurkassa on nyt Päiville valtavasti tilaa. Koira on vaan Oulussa vauvantekohommissa, enkä tiiä, koska Päpä palaa, mutta kuulemma jo jossain juhannuksen paikkeilla, mutta onhan se hyvä olla koiraa varten tyynypyramidi ja noin 6m2 omaa tilaa.
Hyvä puoli tässä kaikessa hässäkässä on se, että vietiin kauhea määrä roinaa kierrätykseen ja roskiin. Pussillinen sähkö- ja elekroniikkaromua läksi kierrätykseen, parit vanhat silmälasit hyväntekeväisyyteen sekä vauvan ammeellinen roinaa ja jätesäkillinen vaimon vaatteita lähtee kirpparille myyntiin. Nurkat on melko ihanan tyhjät, joskin vaatehuone on nyt niin täynnä, ettei sinne mahdu sisään, mutta se on vain tilapäistä, kunnes saadaan vietyä vanha pyykkikori Japille ja kirppariromut myyntiin. Summa summarum: hyvä tästä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro joku juttu!